Over Karlien

Karlien is een creatieve duizendpoot uit Zwolle. Ze is getrouwd met de liefde van haar leven, Bert. Altijd is ze bezig is met creatieve hobby's. Zo maakt deze dame opmerkelijke gedichten, acteert ze graag, danst ze veel en schrijft ze verhalen. 

Karlien kwam in 1980 op de wereld met het syndroom van Down. Dit heeft haar echter nooit weerhouden vol overgave aan het werk te gaan en van elke dag een feestdag te maken. 

Na een fijne basisschooltijd, waar ze op haar eigen manier deelnam aan de lessen, had ze een prachtige tijd op OAC de Groene Welle. Ze leerde omgaan met de computer en genoot ze van de lessen Nederlands en Engels. Daarna volgde ze op ROC Landstede diverse korte computercursussen die speciaal gericht waren op mensen met een verstandelijke beperking. 

Bij Theatergroep Applaus deed ze haar eerste toneelervaring op. Nu speelt ze bij de speciale theatergroep My Way van The Young Once in Zwolle, o.l.v. Irene Kriek.

Toen ze 16 was ging ze stijldansen bij dansschool Wiering. Na het eerste jaar dansles ontmoette ze Bert op de dansvloer. Het was liefde op het eerste gezicht. Op 3 mei 2011 zijn ze getrouwd. Ze dansen nog altijd o.l.v. Hans Wiering.

Na een aantal jaren in de horeaca gewerkt te hebben kon ze overstappen naar de Frion Nieuwsgroep. In haar sollicitatiebrief schreef ze: Jullie boffen dat ik bij jullie kom werken. Ulrich Theis, die deze sollicitatiebrief onder ogen kreeg, was meteen overstag. Dit 'omdenken' sprak hem aan. Karlien mocht 'journalist' worden. Haar talent bleek bovenal te liggen in het schrijven van gedichten.

Een deel van haar gedichten staat op deze website. Veel leesplezier!

Geschiedenis

Sinds 2009 maakt Karlien deel uit van de Frion Nieuwsgroep. Hier kon ze haar talent voor taal verder ontwikkelen. Voor De Nieuwsflits, het kwartaalblad van de Frion Nieuwsgroep, werkt ze mee aan interviews en schrijft ze korte teksten. En altijd is er plaats in De Nieuwsflist voor een van haar  gedchten. 

Ulrich Theiss hielp haar vervolgens met het opzetten van deze website. Ze gingen naar Heino voor een fotoshoot en in het voorjaar van 2013 kon het eerste gedicht worden geplaatst.

Hoogtepunt voor Karlien is het feit dat Rob Bults, de leider van de band Muppet Stuff, haar gedicht IK DENK AAN JOU uitkoos om op muziek te zetten. Kijk maar op You Tube.

Of bekijk het programma waarin Karlien en Rob Bults worden geinterviewd door RTV Oost.

Volg Karlien

Karlien publiceert haar gedichten vooral via deze blog. Dus we raden je aan regelmatig hier een kijkje te komen nemen. Haar frisse kijk op het leven zal je steeds weer verrassen.